Projekt obnove srednjovjekovnog Zelingrada

O projektu

Datum objave: 30.05.2017.

Opći podaci o projektu

  • Naziv projekta: Obnova srednjovjekovnog Zelingrada
  • Naziv prijavitelja: Muzej Sveti Ivan Zelina
  • Ukupna vrijednost projekta: 2.229.810,72 kn
  • EU sufinanciranje: 1.795.879,82 kn
  • Razdoblje provedbe: 01.10.2014. – 01. 04. 2018. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Strukturnih i investicijskih fondova, operativni program Konkurentnost i kohezija

Svrha i opravdanost projekta

Integrirani projekt obnove srednjovjekovne utvrde Zelingrad obuhvaća obnovu utvrde Zelingrad. Unutar same utvrde Zelingrad nalazit će izložbeni muzejski prostor sa stalnim postavom i dio za povremene izložbe, multifunkcionalna dvorana za koncerte, predavanja, razna okupljanja, jednostavni ugostiteljski objekt a vanjski areal – dvorište, sadržavat će prostor za viteške i streličarske turnire, koncerte i ostala događanja na otvorenome. Integrirani projekt obnove obuhvaća i projekt rekonstrukcije lokalne ceste Biškupec-Zelingrad što predstavlja podlogu za bolju komunikaciju s ostalim turističkim i gospodarskim subjektima, a samim time će pozitivno utjecati na bolju iskoristivost ekonomskih potencijala koji će se nuditi.

Integrirani projekt obnove Zelingrada osigurat će otvaranje novih radnih mjesta, pozitivno utjecati na povećanje prihoda od turizma lokalne zajednice u cjelini, otvoriti nove mogućnosti privatnom sektoru (malom poduzetništvu i obrtništvu) kroz pružanje usluga ugostiteljskog i edukativnog sadržaja predviđenih u srednjovjekovnom selu i podgrađu i u konačnici pozitivno utjecati na promoviranje kulturne baštine i prepoznatljivosti brenda grada.

Stručna podloga projekta

Muzej Sveti Ivan Zelina, pod vodstvom stručnog tima, svojim dosadašnjim bogatim iskustvom u organiziranju mnogobrojnih domaćih i međunarodnih projekata, izložbi i arheoloških istraživanja na samom Zelingradu, dovoljan je pokazatelj da raspolaže sa zadovoljavajućim provedbenim kapacitetima i u pogledu ovog projekta. Muzej također redovito angažira i stručne suradnike s kojima je već ostvario dugogodišnju poslovnu suradnju. 

 

 

Na projektu će aktivno sudjelovati i dr. Zorislav Horvat, konzervator u mirovini, koji je cijeli radni vijek proveo kao djelatnik Konzervatorskog odjela i jedan  je od vodećih burgologa u Hrvatskoj

Održivost projekta nakon obnove Zelingrada

Integrirani projekt obnove Zelingrada koncipiran je na način da predviđeni rezultati budu dugoročno održivi a isto će biti zajamčeno kroz sinergijsko djelovanje partnera u projektu. Integrirani projekt obnove Zelingrada osigurat će otvaranje novih radnih mjesta, pozitivno utjecati na povećanje prihoda od turizma lokalne zajednice u cjelini, otvoriti nove mogućnosti privatnom sektoru (malom poduzetništvu i obrtništvu) kroz pružanje usluga ugostiteljskog i edukativnog sadržaja predviđenih u srednjovjekovnom selu, podgrađu, i u konačnici pozitivno utjecati na promoviranje kulturne baštine i prepoznatljivosti brenda grada.

Projekt prometnice prema Zelingradu

Prometnica prema Zelingradu sadržavat će dva kolna traka te pješačku stazu s klupama za odmor i rasvjetom duž prometnice

 

Kontakt obrazac

Molimo unesite potrebne informacije. Naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »