Snimanje filma

Beethovenova zelinska sonata

Datum objave: 16.05.2018.

Da, ako niste znali slavni skladatelj povezan je na vrlo zanimljiv i simboličan način sa našim krajem. Naime, oko 1803. godine Beethoven je postao blizak sa groficom Marijom Erdody rođenom Niczky. U mnogobrojnim pismima koja su si međusobno slali može uvidjeti njihovu platonsku povezanost i divljenje koje su imali jedno za drugoga. Ono što je nama najzanimljivije svakako je činjenica koju sam beethoven navodi u svojim dnevnicima, a govori o tridesetak boca sa vinom kojem mu šaljem grofica Erdody i to upravo sa svog imanja u Paukovcu. 

Vođeni ovako zanimljivom  i intrigantnom pričom upravo se ovih dana snima film "Beethovenova zelinska sonata" u produkciji Muzeja Sveti Ivan Zelina i u kooperaciji sa vrsnim filmašima. Film ide punom parom prema svojem završetku, ili bolje reći montaži, te se premjera očekuje u vrlo kratkom razdoblju. 

U međuvremenu donosimo Vam par fotografija sa snimanja

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »