Muzej Sveti Ivan Zelina

Zbornik radova

Datum objave: 05.03.2020.

Poštovani,

Muzej Sv. Ivan Zelina odlučio je da od ove godine počne sa izdavanjem Zbornika radova. Do ove ideje su djelatnici Muzeja došli imajući u vidu da se na našem širem prostoru, regionalno, objavljuje, odnosno publicira premalo stručnih i znanstvenih radova sa područja povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, etnologije, književnosti, sociologije, gospodarstva. Po pitanju prikupljanja i objavljivanja radova otvoreni smo za suradnju imajući u vidu širu regiju, koja također nije pokrivena stručnim i znanstvenim radovima. Želja nam je da kroz naš zbornik potaknemo nova istraživanja, kako društvenih, tako i prirodnih znanosti, te da ta istraživanja i spoznaje putem zbornika dođu do javnosti.

Za sada planiramo da bi Zbornik izlazio jednom u dvije godine, a ako bi se broj znanstvenih i stručnih radova povećao, Zbornik bi izlazio svake godine. Prvi broj Zbornika planiramo predstaviti javnosti u mjesecu prosincu 2020. godine. Do sada već imamo najavljene radove koji će se objaviti u prvom broju iz područja povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije. Svi radovi koji će se objavljivati proći će recenziju. Za sada, na početku, nismo u mogućnosti honorirati radove, ali to nije isključeno, ukoliko će izdavanje ovog Zbornika biti podržano od strane bilo Ministarstva, bilo Zagrebačke županije.

U prilogu vam dostavljamo Upute važne za pisanje radova. Za sva pitanja i pojašnjenja slobodno nas kontaktirajte na e-mail muzej@zelina.hr

 

U očekivanju buduće dobre i plodonosne suradnje, srdačno vas pozdravljamo,

 

                                                                                Mladen Houška, ravnatelj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »