Izložba Jesen kolekcionara

Zbirka Valentaković

Datum objave: 20.10.2017.

Sabiranje je pojava duboko utkana u ljudski rod. Još od prvih dana ljudskog postojanja kada su ljudi sabirali da bi preživjeli i osigurali egzistenciju, pa sve do današnjih dana kada sabiru kako bi zadovoljli razne kulturološke, društvene i osobne motive, želje i potrebe, sabiranje je pojava koja je neraskidivo slijedila razvoj ljudskog znanja i dostignuća.

Danas kada je sabiranje dio modernog materijalsitičkog društva, prisutnije je nego ikada prije. Razvoj društva, znanosti i tehnologije omogućilo je u moderno doba da svatko tko želi može postati sabirač/kolekcionar. Usprkos pristupačnosti kolekcionarskih objekata u današnje vrijeme, nisu svi sabirači jednako vješti, uporni, i strastveni prema objektima i zbirci koju stvaraju.

Jedan od takvih je sihurno gospodin Zdravko Valentaković, koji već više od 50 godina neumorno sabire i nadopunjuje svoju zbirku starih zidnih satova, lončarskih uporabnih predmeta, te razglednica Svetoga Ivana Zeline, zelinskog kotara, ali i šire. Zbirka Valentaković broji nekoliko stotina satova i lončarskih predmeta te nekoliko desetaka tisuća razglednica. Jedan manji probrani dio ove zbirke biti će izložen i predstavljen u Muzeju Sveti Ivan Zelina.

Čast nam je pozvati Vas u petak, 27.10. 2017. godine u 19h, u Muzej Sveti Ivan Zelina, Trga Ante Starčevića 13, kako bi zajedno sa nama mogli razgledati zbirku Valnetaković, razgovarati sa gospodinom Zdravkom Valentakovićem, te možda u sebi probudite uspavanu isku sabiranja....

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »