Noć muzeja 2020.

Datum objave: 30.12.2019.

Ove godine tema Noći muzeja je: Velike obljetnice hrvatskih muzeja 

U 2020. godini održat će se petnaesta po redu NOĆ MUZEJA, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.


Manifestaciju Noć muzeja u proteklim godinama gradili su muzealci svojim programima, publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju, ukupna javnost, mediji i partneri. Na temelju brojnih anketa, istraživanja stavova posjetitelja hrvatskih muzeja te kvalitetne evidencije posjeta muzejima i drugim baštinskim ustanovama, može se reći da je više od 5.000,000 posjetitelja pohodilo hrvatske muzeje proteklih 15 godina tijekom održavanja manifestacije. Jedan od najznačajnijih dosega manifestacije je promocija muzeja i muzejske struke i stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja „otkrili„ muzeje, da bi kasnije postali stalna publika.

Program

18.00

 

Razgledavanje izložbe ''Graci – od prapovijesti do antike''

19:00

 

PRIČA O TAMBURI

Otvaranje i prezentacija gostujuće izložbe POU Vrbovec "Priča o tamburi".

Nastup malog orkestra Hrvatskog pjevačkog društva Zelina.

20.00

 

PREDSTAVLJANJE FOTOMONOGRAFIJE ''SVETI IVAN ZELINA – SJEĆANJE U RAZGLEDNICAMA''

Razglednice iz zbirke Zdravka Valentakovića

21.30

 

GLAZBENI KONCERT ''OD ARGENTINE DO PRIGORJA''

Nastupaju:

Jelena Halić, vokal
Ljudmila Kozig, violina
Nenad Dan Kozig, klavir

 

 

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »