Inovacije i digitalna budućnost

Noć muzeja 2019.

Datum objave: 21.01.2019.

Već tradicionalno i ove nas godine očekuje manifestacija Noć muzeja unutar koje muzeji i galerije u Hrvatskoj otvaraju vrata svim zainteresiranim posjetiteljima, pružajući uvid u svoje zbirke i postave. Ulaz je kao i svake godine besplatan. Tema ovogodišnje Noći muzeja su inovacije i digitalna budućnost. 

Informacije:

Mjesto: Muzej Sveti Ivan Zelina, Trg ante Starčevića 13

Datum: 01. veljače 2019. godine

Vrijeme: 19:30 - 00:00 h

Ulaz: Besplatan 

Program:

19:30  Prezentacija interaktivnih digitalnih aplikacija - U muzejima postoji velika potreba za digitalnom prezentacijom multimedijalnog sadržaja: od rasporeda programa, novosti i najava, predstavljanja umjetnika ili eksponata, u video, audio ili slikovnom formatu, preko digitalnih knjiga, napredne komunikacije virtualnom tipkovnicom i sl. , prezentacijom ćemo približiti posjetiteljima mogućnosti nove tehnologije u interakciji između muzeja i posjetitelja. Firme Applicon i PandoPad ustupit će nam i prezentirati jedan od mnogih mulitmedijskih uređaja PandoPad Wall 32, te sve njegove mogućnosti prilagođene muzejskim potrebama. Posjetitelji će moći tijekom održavanja manifestacije Noć muzeja isporbati spomenuti uređaj te se upoznati sa njegovim značajkama i mugućnostima pregledavajući izabrani muzejski sadržaj.

20:00 Izložba ''Čudesni svijet naive'' – Tijekom večeri moći će se razgledati izložba ''Čudesni svijet naive'' na kojoj je predstavljen izbor slika i naivnih umjetnika iz zbirke Krunoslava Potočkog.

20:00  Koncert klasične glazbe – Na koncertu nastupaju Ljudmila Kozig, violina i Nenad Dan Kozig, klavir s izborom popularnih klasičnih skladbi

20:45  Prezentacija dokumentarnog filma ''Beethovenova zelinska sonata'' – Poveznica kompozitora Ludwiga van Beethovena i zelinskog kraja je grofica Marija Ana Nitzky, udana Erdödy, vlasnica dvorca u Paukovcu. Grofica je osim u Paukovcu puno vremena boravila na svojem posjedu Jedlersee pored Beča, kao i u svojoj kući u Beču. Film obrađuje paukovečki posjed i zelinski kraj, te život grofice i Beethovena u Beču. Uz projekciju filma održat će se kratki razgovor s autorima.

21:30 Prezentacija projekta Obnova srednjovjekovnog Zelingrada – Ove godine je završen projekt izrade projektne dokumentacije obnove Zelingrada sufinanciran EU fondovima. Izrađena dokumentacija je bila podloga za izradu 3D vizualizacije izgleda grada nakon obnove te će posjetitelji moći vidjeti kako će Zelingrad izgledati nakon izgradnje

22:00 Koncert Tamburaškog orkestra HPD Zelina - Tamburaški orkestar Hrvatskog pjevačkog društva Zelina i solisti Magdalena Bačanek i Tomislav Tukša pod ravnanjem Krešimira Tukše predstavit će vokalne i instrumentalne skladbe domaćih i stranih autora obrađene za tamburaški orkestar i vokalne soliste.

U manifestaciji Noć muzeja sudjeluje i Galerija Sveti Ivan Zelina

Mjesto: Galerija Sveti Ivan Zelina

Adresa: Matije Gupca 8

Program: Slikari prigorskog kraja i gosti

Datum: 01. veljače 2019. godine

Vrijeme: 19:00 - 00:00 

Kontakt: http://www.gallery-hr.com/

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »