Nadolazeće izložbe

Datum objave: 28.08.2019.

Muzej Sveti Ivan Zelina tijekom rujna, a povodom Europskog tjedna sporta, ima u planu organizirati dvije izložbe vezane uz sport. U planu je postavljanje izložbe o povijesti zelinskog biciklizma pod nazivom ''Biciklom kroz Zelinu'' te ugostiti izložbu Hrvatskog športskog muzeja o Franji Bučaru. Također ćemo otvoriti izložbu grafika Josipa Generalića na temo pjesama Dragutina Domjanića, a posjetitelji još uvijek mogu pogledati izložbu ''Akvizicije''.

Izložba ''Franjo Bučar'' je otvorena od 2. do 20. rujna 2019. i prati život i rad povjesničara i istaknutog športskog djelatnika, osnivača mnogih športskih klubova, Hrvatskog športskog saveza i Jugoslavenskog olimpijskog odbora. Franjo Bučar je zaslužan za poboljšanje uvjeta rada nastavnika tjelesnog odgoja, gradnju i uređenje dvorana i igrališta, a njegovom zaslugom tjelesno vježbanje u školama obavlja se pod stručnim vodstvom.

Izložba grafika J. Generalića ''Fala'' se otvara povodom obilježavanja godišnjice rođenja Dragutina Domjanića, a bit će izložena grafička mapa u kojoj je ilustrirano nekoliko Domjanićevih pjesama. Izložba se otvara 12. rujna 2019

Izložba ''120 godina bicikla u Svetom Ivanu Zelini'' ima za temu biciklizam i biciklističke utrke, a povod izložbe je prolazak dijela biciklističke etape utrke CRO RACE kroz Sveti Ivan Zelinu. Izložba se otvara 27. rujna 2019.

Izložba ''Akvizicije'' je otvorena od lipnja ove godine a na njoj su predstavljeni muzejski predmeti koje je naš muzej skupio od svog osnutka. Na izložbi je predstavljen dio fundusa muzeja iz 17 muzejskih zbirki. Izložba je otvorena do 15. listopada 2019.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »