Izložba Udruge "Zlatarska paleta"

Vječno treptanje u svijetu

Datum objave: 26.04.2018.

U utorak 24. travnja 2018. godine Muzej Sveti Ivan Zelina imao je čast ugostiti likovnu udrugu Zlatarska paleta te zajedno s njome proslaviti 25 godina neprekidnog rada i stvaranja ove agilne, i još uvijek mlade likovne udruge koja djeluje na području Hrvatskog zagorja, točnije grada Zlatara, ali u svojim redovima okuplja i umjetnike iz drugih krajeva Hrvatske. Likovna izložba u Muzeju Sveti Ivan Zelina ugostila je pregršt eminentnih imena likovne umjetnosti i to s područja ne samo slikarstva, već kiparstva, fotografije, konceptualne umjetnosti... Dijela umjetnika Zlatarske palete predstavljena u Muzeju Sveti Ivan Zelina objedinjena u simfoniji svoje različitosti predstavljena od strane likovnih umjetnika koji djeluju unutar ove Udruge variraju od monokromatskih apstraktnih prikaza internih doživljaja i shvaćanja svijeta, preko figurativnih prikaza društvene stvarnosti, do intimnih i metaforičkih ostvarenja unutar konceptualne umjetnosti.

Suorganizatori ove izložbe su uz Udrugu Zlatarska paleta, Muzej Sveti Ivan Zelina, te Družba Braća hrvatskog zmaja, čiji su članovi na određen način bili i spiritus movens ove izložbe i suradnje između dvije institucije, ali i između dva bliska i susjedna kraja Hrvatske države – Hrvatskog prigorja i Hrvatskog zagorja. U ime Družbe govor je održao g. Anđelo Miloš, Meštar Zmajskih stolova, koji nas je u svojem govoru podsjetio na važnost očuvanja i njegovanja kulturne baštine i povećanoj potrebi za međusobnom suradnjom kulturnih institucija u Republici Hrvatskoj. U ime Udruge Zlatarska paleta govor je održao g. Darko Varga, također član Družbe Braća hrvatskog zmaja, tajnik Zmajskog stola u Krapini koji je prisutnim uzvanicima pričao o djelovanju Zlatarske palete, te njezinim višegodišnjim uspjesima. Izložbu je otvorio ravnatelj Muzeja Sveti ivan Zelina, g. Mladen Houška, a gđa. Tina Marušić jedna od urednica izložbenog kataloga počastila nas je sa nekoliko recitacija, te stručnim upoznavanjem sa konceptom i postavom same izložbe.

Izložba je otvorena do 11. svibnja 2018. godine u prostorijama Muzej Sveti Ivan Zelina, Trg Ante Starčevića 13.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »